MENÜ

Miről is szólnak filmek? Itt van egy rövid ismertető, benne a szereplőkkel és tartalommal

 

 

 

 

 

 

A FELÁLDOZHATÓK 1

The Expendables 1 - kép

Kategóriák: AkcióThrillerKaland
Eredeti cím: The Expendables


Leírás: 

Barney Rossnak (Sylvester Stallone) nincs veszítenivalója. A félelmet nem ismerő férfi a Feláldozhatók vezetője, egy csapat zsoldosé, akik halálosak és a végsőkig is elmennek, ha egy megbízatásról van szó. Lee Christmas (Jason Statham), a pengék mestere, Yin Yang (Jet Li), a közelharc szakértője, Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), a mesterlövész azonnal akcióba lépnek, amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan megbízással keresi meg őket, melyet más nem vállalna el. Barney és csapata hamarosan szembekerül James Monroe-val (Eric Roberts), az egykori, dörzsölt CIA-ügynökkel.

 

 IMDB Pontszám: 6.5 / 10


Rendező: Sylvester Stallone

Szereplők: Sylvester Stallone (Barney The Schizo Ross) 
Jason Statham (Lee Christmas) 
Jet Li (Ying Yang) 
Dolph Lundgren (Gunnar Jensen) 
Eric Roberts (James Monroe) 
Mickey Rourke (Tool) 
David Zayas (Garza tábornok) 
Randy Couture (Toll Road) 
Steve Austin (Paine) 
Bruce Willis (Mr. Church) 
Arnold Schwarzenegger (Trench) 
Charisma Carpenter (Lacy) 
Giselle Itié (Sandra) 
Gary Daniels (The Brit) 
Terry Crews (Hale Caesar)

 

Cselekmény:

A feláldozhatók egy elit zsoldoscsapat New Orleansban. A csapat összetétele: vezetőjük Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham) a pengék specialistája, a harcművész Yin Yang (Jet Li), a nagytermetű Gunner Jensen (Dolph Lundgren), Hale Caesar (Terry Crews), a nehézfegyverek kedvelője, és a robbantások szakértője, Dézsma (Randy Couture). A cselekmény az Ádeni-öbölbenkezdődik, a csapat a túszokat akar kiszabadítani szomáliai kalózok kezei közül. Jensen tűzharcot kezdeményez, melyben a kalózok vesztenek. Ezután megpróbál felakasztani egyet közülük, de Yang megállítja őt, ebből nézeteltérés keletkezik, Ross-nak kell beavatkoznia. A csapat elhagyja a helyszínt, de visszafelé a repülőn Jensent egy darabig megkötözve tartják, amíg lehiggad. Visszatérve Ross vonakodva, de kirúgja őt a csapatból. Lee, amint visszatért a városba, barátnőjéhez megy, de Lacy (Charisma Carpenter) időközben elhagyta őt egy másik férfi miatt. Lacy felrója neki, hogy csak ritkán volt vele, és hogy még azt sem tudja róla, hogy tulajdonképpen miből él. Lee elkeseredetten elmotorozik. Barneynak az a véleménye a dologról, hogy a lány nem illett Lee-hez.

Egy új, igen veszélyes megbízás van a láthatáron. Ross és a magát Mr. Templomnak (Bruce Willis) nevező megbízó találkoznak, de megjelenik Ross néhai riválisa, Trench Mauser (Arnold Schwarzenegger) is. Trench átadja a lehetőséget Ross-nak, ami egy Garza nevű tábornok megölése lesz a Mexikói-öbölben fekvő Vilena szigetén. Ross könnyen rájön, hogy senki nem vállalta a megbízást, így kerültek ők a képbe. Ross ötmillió dolláros ajánlatot tesz, és kiköti, hogy előbb a dolog kockázatát felmérendő felderítik a terepet. Mr. Templom elárulja, hogy van egy helyi kapcsolata. Gunner találkozik Ross-szal a Mr. Templommal való megbeszélésből való visszatértekor és megtudja, hogy Vilena a kérdéses megbízás helyszíne. Kéri Ross-t, hogy ne rakja ki a csapatból. Ross elmondja neki, hogy már nem tud bízni benne, mire Gunner csalódottan otthagyja. A csapat többi tagjával megtárgyalják a megbízás esélyeit.

Ahogy tervezték, Ross és Lee a hidroplánjukkal elrepülnek Vilenára. Megérkezve ornitológusoknak adják ki magukat, de a hatóságok figyelmét így is felkeltik. A szigeten járva megfigyelik a katonák tevékenységét, miközben a találka helyszínére igyekeznek. Itt meg is találják helyi kapcsolatukat, Sandrát (Giselle Itié). Kiderül, hogy az ex-CIA tiszt, James Munroe (Eric Roberts) tartja Garza tábornokot hatalmon több ezer dollárral meggazdagítva, emellett az is kiderül, hogy Sandra a tábornok lánya. Ross és Lee a helyi erőkkel kézitusába és tűzpárbajba keverednek, és Ross el akarja vinni a szigetről a lányt, de ő nem hajlandó velük menni. A hidroplánjukkal éppen sikerül meglépniük, ám Ross döntésére visszafordulnak, hogy géppuskatüzet zúdítsanak a kikötő mólóján maradt fegyveresekre, illetve a repülőből a mólóra üzemanyagot permeteznek és azt begyújtva óriási robbanást idéznek elő. Munroe és testőre, Paine a vízbe vetve magukat menekülnek meg.

Munroe Garza szemére hányja, hogy 41 katonát vesztettek Garza lánya miatt. Ezt követően Jensen találkozik Munroe-val, és felajánlja, hogy segít megtalálni Ross-t és csapatát. Közben Ross-ék rájönnek, hogy Mr. Templom CIA-ügynök, és a valódi célpontjuk nem is Garza, hanem Munroe, aki saját kezébe vette a kokainüzletet. Ez alapján eldöntik, hogy nem vállalják a megbízást. Közben Lee Lacyt meglátogatva arra lesz figyelmes, hogy a lányt testileg bántalmazta az új barátja. Feldühödve elmegy a kosárpályára, és leveri a bántalmazó férfit cimboráival együtt, ezután felfedi Lacynak, hogy ebből él. Ross elmegy Toolhoz és elbeszélgetnek arról, hogy régen célokért harcoltak, de mára már kiüresedtek. Tool visszaemlékszik az időre, amikor Boszniában Ross-szal együtt voltak egy nem túl nagy túlelési esélyű akcióban, és akkor látott egy bosnyák nőt, aki bele akart ugrani hídról a folyóba. A sok kioltott élet után megmenthetett volna valakit, de nem tette. Azóta nem találja a helyét, elvesztette a lelkét. Ross-ra nagy hatással van Tool vallomása.

Munroe emberei elfogják a lányt. Garza egyre dühösebb Munroe-ra, főleg mert Sandrát Munroe az embereivel kínvallattatta, hogy kiadjon információkat Ross-ék megbízójáról. Közben Ross a Sandrától kapott, általa festett képet nézegetve eldönti, hogy visszamegy Vilenára, de elutasítja, hogy a csapat tagjai elkísérjék. Yin Yang mégis beszáll a kocsijába, amit Jensen és emberei megtámadnak. Egy hosszabb autós jelenetet követően az alacsonytermetű Yin Yang és a benga Gunner megküzdenek, amiben Gunner áll nyerésre, amikor az autóból kimászott Ross egy kézifegyverből a szíve fölött keresztüllövi, megmentve ezzel Yin Yang életét. Ross kéri a haldokló Gunnert, hogy árulja el, ki bérelte fel, illetve, hogy él-e még Sandra. Gunner valamit súg Ross fülébe.

Amikor visszamennek a hidroplánhoz, a csapat többi tagja már indulásra készen várja őket. Ross közli velük, hogy kész a terve, húsz percük lesz arra, hogy a palotát romba döntsék. Vilenára érve Ross különválik a robbanószereket az épületben elhelyező csapattól, hogy Sandrát a cellából kiszabadítsa. Ez sikerül is neki, de Munroe emberei mindkettőjüket elkapják. Sandrát az apja elé viszik. Ross-ból megpróbálják kiszedni, ki a megbízója. Elég rosszul áll a szénája, amikor – a megbeszéltek ellenére – a csapat tagjai visszamennek őt kiszabadítani. A kialakuló látványos harcban Ross és emberei kerekednek felül, de Ross az óriási termetű Paine-nel küzdve ismét szorult helyzetbe kerül. Ahogy azonban a Paine meghallja Hale géppuskájának hangját, és látja, hogy a nagy tűzerejű fegyverrel a pincefolyosón halomra lövi a katonákat, jobbnak látja lelépni.

Garza ki akarja fizetni Munroe-t azzal, hogy menjen el Vilenáról, de Munroe csak sapkás bábnak titulálja Garzát, aki kis híján kardélre hányja, csak Sandra közbelépése állítja le az apját. Garza megvallja, hogy olyan szeretett volna lenni, mint a lánya. Ross-ék beszorulnak az épületbe, amit felrobbanthatnának, de tudják, hogy Sandra benn van még. Garza az épület erkélyéről beszédet mond a katonáknak az amerikaiak ellen, de beszéd közben – miután Sandrát ismét elkapják Paine-nel – Munroe lelövi a tábornokot és testőreit. Ross a rájuk zúduló golyózápor ellenére nem indítja a robbanótölteteket, csak akkor, amikor látja, hogy Munroe és Paine Sandrával és a pénzzel meglépnek az épületből.

A palota fokozatosan romba dől, a csapat tagjai erre még kézigránátokkal rásegítenek. Hale ismét használja géppuskáját az erődített géppuskás őrtornyok ellen. Munroe-ék a már indulásra kész helikopter felé igyekeznek. Yin Yang megpróbálja elvágni az útjukat, de Paine megoldja a problémát. Emiatt viszont hátramarad és kézitusába keveredik Dézsmával. Nehéz ökölharcban sikerül a lángok közé löknie Paine-t. A lángoló Paine kimenekülne a tűzből, de Dézsma egy jobbegyenessel visszaküldi a lángok közé. A helikoptert sikerül Hale-nek és Ross-nak felrobbantania. Munroe számára világos, hogy már csak Sandra maradt a kezében ütőkártyaként. Ross célbaveszi Munroe-t, de ő azzal fenyeget, hogy fejbelövi Sandrát. Ross eldobja a fegyverét, Munroe rálő, de csak kisebb sérülést ér el vele. Közben ordítva közli Ross-szal, hogy ő a dupláját fizette volna, ha Ross-ék nem avatkoznak a dolgaiba. Noha az egész kokainüzletet Munroe teremtette meg és futtatta fel a CIA keretében, a cég azért bérelte fel a csapatot, mert időközben ő már belátott a kártyáikba. Szerinte ő és Ross egyformán zsoldosok, nem volt értelme visszajönni a szigetre. Ross közli vele, hogy a lányért jött, miközben egymásra lőnek, de hátulról Lee óriási kése is átdöfi Munroe-t, így a lány megmenekül.

Búcsúzáskor Ross a kapott pénzt felajánlja Sandra céljaira, aki természetesen a szigeten marad. Felszállás közben Lee jelentőségteljesen néz Barneyra, aki kérdőre vonja. Ekkor Lee viszonozza Barney korábbi megjegyzését, miszerint ez a lány (azaz Sandra) nem illett hozzá. Mindketten elnevetik magukat. New Orleans-ba visszatérve Toolnál ünnepelnek. Kiderül, hogy Gunner nem halt meg, sőt most már gyógyulóban van. Yin Yang közli vele, hogy megbocsát, de egyébként győzött volna, Gunner pedig ráhagyja. Tool és Lee késdobálásban versenyeznek, amit először Tool nyer meg. Ezt kompenzálandó Lee gúnyverset költ Tool-ról, fokozatosan kihátrálva a teremből. Az épületen kívül a szembenlévő falnál fordulásból a késével a céltábla közepébe talál.

---

 

 

 

 

 

A FELÁLDOZHATÓK 2

The Expendables 2- kép

 

 

Kategóriák: AkcióKalandThriller
Eredeti cím: The Expendables 2

 


Leírás: 

A feláldozhatók visszatértek, és ezúttal személyes ügyrõl van szó. Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Dézsma (Randy Couture) és Hale Caesar (Terry Crews) újra együtt vannak, sõt két taggal, Billyvel, a kölyökkel (Liam Hemsworth) és Maggie-vel (Yu Nan) még bõvülnek is, amikor Mr. Church (Bruce Willis) összetrombitálja a csapatot egy látszólag egyszerû melóra. Barney és régi vágású zsoldosai könnyen jövõ dohányban reménykednek, ám amikor csúnyán félremennek a dolgok, és egyiküket brutálisan meggyilkolják, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fûtött társaság elszántan zúzza-tizedeli az ellenséget, és közben az idõvel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, hiszen 2,7 kg tiszta plutóniummal már a világ egyensúlyát is meg lehet borítani. Mindez azonban semmi ahhoz képest, amire az az aljas figura számíthat, aki lemészárolta a testvérüket. Mert ekkor vetik be csak igazán magukat a feláldozhatók.

 

IMDB Pontszám: 6.7 / 10

Rendező: Simon West

Szereplők: Sylvester Stallone (Barney Ross)
Jason Statham (Lee Christmas) 
Bruce Willis (Church) 
Arnold Schwarzenegger (Trench) 
Jean-Claude Van Damme (Jean Vilain)

Jet Li ( Yin Yang )
Liam Hemsworth (Bill a kölyök Timmons) 
Chuck Norris (Booker) 
Dolph Lundgren (Gunnar Jensen) 
Scott Adkins (Hector) 
Terry Crews (Hale Caesar) 
Randy Couture (Toll Road) 
Nan Yu (Maggie) 

 

Cselekmény:

A feláldozhatók csapata – a vezető Barney Ross (Sylvester Stallone), a kések specialistája, Lee Christmas (Jason Statham), a pusztakezes harcművészet szakértője, Yin Yang (Jet Li), a nehéztűzfegyverek szakembere, Hale Caesar (Terry Crews), a robbantások szakértője, Toll Road (Randy Couture), az érzelmileg labilis Gunner Jensen (Dolph Lundgren) és a mesterlövész Billy, a kölyök (Liam Hemsworth), a csapat legújabb tagja, Ross pártfogoltja – új küldetése az, hogy Nepálban megmentsenek egy túszt, Dr. Zhou-t. Mellette Ross riválisát, Trench-et (Arnold Schwarzenegger) is kimentik a fogságból, aki szintén a kínai túsz megmentésére igyekezett, de fogságba esett. Yang elhagyja a csapatot, hogy visszavigye Kínába Dr. Zhou-t.

Miután a csapat – Yang kivételével – visszatér New Orleansba, Billy közli Ross-szal, hogy hamarosan visszavonul a zsoldosi munkából, mert szeretne együtt lenni barátnőjével, Sophiával. Később Ross kénytelen elfogadni egy küldetést, amit a CIA ügynök Mr. Church (Bruce Willis) ad neki, hogy törlessze egy tartozását. Church velük küldi Maggie Chant (Nan Yu), egy a műszaki szakértőt. Albániába kell menniük egy lezuhant repülőroncshoz, amelyben van egy széf, benne pedig egy felbecsülhetetlen értékű doboz. Miután megszerzik a tárgyat, rájuk támadnak; a nemzetközi bűnöző és fegyverkereskedő, Jean Vilain (Jean-Claude Van Damme), Hector (Scott Adkins), a jobbkeze és a Sangs nevű zsoldoscsoport bekeríti őket, akik már korábban elfogták Billyt. Vilain azt követeli, hogy adják át neki a széf tartalmát, hogy cserébe megmenthessék társuk, Billy életét. Vonakodva odaadják neki a dobozt, de Vilain egy pörgőrúgással kést rúg Billy szívébe, majd egy helikopterrel elhagyja a helyszínt. Barney talál egy levelet Billy zsebében, amit a fiú a barátnőjének írt. Billyt társai eltemetik, és a csapat bosszút esküszik.

Maggie elmondja nekik, hogy a széfben talált tárgy egy számítógép volt, amely megmutatja a hidegháború után a Szovjetunióban elrejtett 5 tonna finomított plutónium lelőhelyét egy bányában. Vilain egy közeli falu lakosait kényszeríti, hogy kiássák a plutóniumot, hogy azt a feketepiacon értékesítve meggazdagodjon. A feláldozhatók csapata képesek követni a számítógép gyenge jelét egészen Bulgáriába, ahol egy elhagyatott orosz katonai bázison szállnak meg éjszakára. Másnap rájuk támad egy Sangs csapat és egy orosz tank. Miután a Feláldozhatók csapata kifogy a lőszerből, váratlanul Barney régi barátja, a szólóban dolgozó Booker (Chuck Norris) siet a segítségükre, aki pillanatok alatt felszámolja a támadók csapatát. Mielőtt a Feláldozhatók továbbindulnának, Booker ugyan nem megy velük, de tájékoztatja a csapatot egy közeli faluról, ahol lakók gyűlölik a Sangs-okat. Hector és Vilain hamarosan befejeztetik a plutónium kiásását és elkezdik teherautókra felrakodni azt.

A közeli faluban Ross-ék felfegyverzett asszonyokkal találkoznak, akik gyermekeiket igyekeznek megvédeni Vilain embereitől, miután férjeiket rabszolgaként a bányákba kényszerítették. A nők segítséget kérnek a csapattól, akik hamarosan likvidálnak is egy faluba érkező Sangs különítményt. A Feláldozhatók egy igen kockázatos akcióval a bánya megtámadására indulnak, melyben a jól ismert repülőgépük is megsemmisül. Az akcióval ugyan megmentik a bányászok életét a biztos kivégzéstől, de Vilain és csapata a plutóniummal együtt elmenekül a helyszínről és a korábban telepített C4-eseket aktiválva felrobbantják a bánya kijáratát. A csapat így a bányászokkal együtt a hegy fogságába esik, de Trench – Church-csel és számos emberrel az oldalán – viszonozva a korábbi segítséget kimentik őket szorult helyzetükből.

Vilain és emberei el akarják hagyni az országot, de a Feláldozhatók csapata, Trench-csel és Church-csel kiegészülve a repülőtéren várja őket. Vilain teherautókonvoját megtámadják, de egy jármű kivételével a teherautók a hangár felé el tudnak hajtani, mert Vilain és emberei fedezik az akciót. A hangárban már a plutónium berakodását is megkezdik, miközben a várócsarnokban tűzharc alakul ki. Ebbe az ismét feltűnő Booker is bekapcsolódik, és az egyesült erők végeznek a Sangs tagjaival, de közben Vilain néhány emberével egérutat nyer. A hangárban kialakuló közelharc végén Christmas egy helikopter forgó rotorjára löki és ezzel megöli Hectort, míg Ross a menekülő Vilain után siet. A két férfi verekedéséből Ross kerül ki győztesen, aki egy kést döf Vilain gyomrába, megbosszulva Billy halálát. A leszámolás után Church közli Barneyval, hogy ezzel kiegyenlítette a tartozását, és Barney kap egy An–2 kétfedelű repülőt Church-től ajándékba.Franciaországban Sophie (Nikolette Noel) egy dobozt talál az ajtaja küszöbén, benne egy nagy halom pénzzel és Billy levelével. Ahogy a Feláldozhatók repülőgépükkel elhagyják az országot, egy végső pohárköszöntőt mondanak Billy emlékére.

 

---

 

 

 

 

A FELÁLDOZHATÓK 3

The Expendables 3 - kép

 

 

Kategóriák: AkcióThrillerKaland
Eredeti cím: The Expendables 3


Leírás: 

A Feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal (Stallone) az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel nézzenek szembe. Barney, a profi főnök már megszámlálhatatlan bevetést vezetett, rengeteg szövetségest szerzett, és ellenségei számát is szépen gyarapította. Ám akivel most kell megbirkóznia a veterán zsoldosnak, arra ő sem számított. Váratlanul felbukkan Barney egykori társa, Conrad Stonebanks (Gibson) akivel annak idején együtt alapították meg a verhetetlen Feláldozhatók csapatát. A tömeggyilkossá vált egykori csapattag, a könyörtelen fegyverkereskedő egyszer már megmenekült Barney karmai közül, és most bosszúra éhes: végleg le akar számolni egykori bandájával, célja, hogy kiiktassa a Feláldozhatókat. Ám Barneynak is megvan a maga terve. Fiatal zsoldosokkal frissíti a csapatot, akik gyorsaságukkal, technikai tudásukkal felrázzák a berozsdásodott gépezetet. És megkezdődik az eddigi legszemélyesebb Expendables hadjárat.

 

 

IMDB Pontszám: 6.3 / 10

Rendező: Patrick Hughes

Szereplők: Sylvester Stallone (Barney Ross)
Jason Statham (Lee Christmas) 
Antonio Banderas (Galgo) 
Wesley Snipes (Doc) 
Mel Gibson (Conrad Stonebanks) 
Harrison Ford (Max Drummer) 
Arnold Schwarzenegger (Trench) 
Kelsey Grammer (Bonaparte)

 

Jet Li (Yin Yang)
Dolph Lundgren (Gunnar Jensen)
Kellan Lutz (John Smilee)
Ronda Rousey (Luna)
Terry Crews (Hale Ceasar)
Glen Powell (Thorn)
Victor Ortiz ( Mars )
Robert Davi ( Goran Vata )

 

Cselekmény:

A Denzali börtön felé tartó páncélozott vonatban leláncolt rabot szállítanak. A vonat nyomában ott van a Feláldozhatók csapata egy helikopteren, amit Barney Ross (Sylvester Stallone) vezet. A banda leereszt egy hágcsót a vonat tetejére és lemásznak. Lee Christmas (Jason Statham), Gunner Jensen (Dolph Lundgren) és Dézsma (Randy Couture) tüzet nyit az őrökre. Mindhárman beugranak a vonat belsejébe és megölik a maradék őröket, míg Barney várja őket. Ezután Lee kinyitja a cella ajtaját, és kioldozza Doktor Doki Halált (Wesley Snipes) a fogságból. Annak ellenére, hogy kiszabadították, a Doki nem akar velük menni. Az ellenkező irányba fut és megöli az útjába akadó őröket, majd a vonatot egyenesen a börtön felé irányítja, amellyel felrobbantja az egész épületet.

A Doki egy egykori Feláldozható tag és egy volt katonai orvos, aki már számos embert tett hidegre, de a tette mellett börtönbe akarták csukni adócsalás miatt (utalás Snipes valódi jogi problémáira). Gunner átadja neki a kését, hogy leborotválhassa a szakállát. Ezután odasétál a pilótafülkéhez, és beszélget Barneyval. A Doki nagyon várta, hogy hazamehessen, de Barney tájékoztatja arról, hogy szükség van rá a csapatában, mert meg kell megkeresniük egy Victor Minz nevezetű fegyverkereskedőt, aki aerosoft bombákat szállít le. Dokit sikerül meggyőzni, hogy csatlakozzon a csapathoz, majd Barney átadja neki a teli táska kését, ami az övé.

Feláldozhatók megérkeznek Szomáliába, ahol találkoznak Hale Caesarral (Terry Crews). Együtt átosonnak a dokkokon, hogy megtalálják a kitűzött célt, a banditákat maguk után megölve. A helyszínhez hamarosan egy helikopter érkezik, és egy Conrad Stonebanks (Mel Gibson) nevezetű férfi száll ki belőle. Barney és a Doki ledöbben, amikor meglátják őt, mert úgy hitték, hogy már rég meghalt, majd figyelmeztetés nélkül tüzelni kezdenek rá. Stonebanks és az emberei visszatüzelnek és a dokkok raktárába hajszolják őket. Dézsma, Caesar és Gunner nagyobb lőfegyverekkel, beleértve a gránátvetőt, segítenek Barneyéknak és lelövik azokat, akik üldözőbe veszik őket. A csapatnak sikerül megsemmisítenie a kalózokat, de Stonebanks elmenekül a helikopterrel a dokk raktára felett. Stonebanks odafentről rácéloz Barney-ra a puskájával, de végül Caesart lövi lábon és háton. Ezt követően egy bombát dob le, a csapatot arra kényszerítve, hogy ugorjon bele a folyóba, mielőtt a bomba robbanna. A csapat megpróbálja Caesar sebeit ellátni, de nem sokra jutnak. Elviszik őt a kórházba, ahol Barney otthagyja neki a szerencsegyűrűjét.

Barney magát hibáztatja, ezért Las Vegasba utazik, hogy találkozzon egy régi barátjával, Bonapartéval (Kelsey Grammer), azzal a szándékkal, hogy segítsen toborozni neki új csapatot, ezúttal fiatalokból állót. Bonaparte beleegyezik, miután megtudja, hogy Stonebanks életben van. Az első megállóhely Wyoming, ahol találkoznak Thornnal (Glen Powell), aki magasan képzett hacker. Őt rögtön beveszik, amikor meglátják hegyet mászni a sziklán és onnan leugrani ejtőernyővel. Barney és Bonaparte New Yorkba mennek egy szórakozóhelyre, hogy megismerjék a jól megfelelt kidobónőt, Lunát (Ronda Rousey). Barney megfigyeli őt akció közben, amikor verekedés alakul ki néhány srác között a bárban, látják, amint kifinomultan rendet tesz. Őt is beveszik a csapatba. A következő pasas neve Galgo (Antonio Banderas), aki eljátssza saját önéletrajzát csak azért, hogy bekerüljön. Bonaparte elutasítja, miután megtudja, hogy az utolsó csapata elengedte. Folyton azt hajtogatja, hogy munkára van szüksége, és ő egy kivételes harci veterán és fegyverszakértő. A következő állomás Kalifornia, egy légibázis, ahol találkoznak Mars-szal (Victor Ortiz). Ő jól bánik a fegyverekkel, így Barney rögtön megkedveli. Az utolsó ember a listán egy harcos, aki Mexikóban található. A neve John Smilee (Kellan Lutz). Egy forrófejű hozzáállású srác, akit nem nagyon érdekel a dolog, de amint Barney elmagyaráz neki egy-két dolgot, rögtön elvállalja és csatlakozik a bandához.

Barney összegyűjtötte az újoncokat és bemutatja őket régi csapatának, hogy ővelük indul a Stonebanks elleni harcra. A régi csapat, amikor látja a fiatal srácokat (és a hölgyet), látják rajtuk, hogy még nagyon amatőrök.

Az új csapat találkozik egy CIA tiszttel, Max Drummerrel (Harrison Ford), a Feláldozhatók küldetés-menedzserével, és Ross egykori riválisával, Trench Mauserrel (Arnold Schwarzenegger), akik elfuvarozzák őket Romániába. Ross és az újoncok beszivárognak az irodaházba, hogy elfogják Stonebankst. Sikerül sokkolóval elkábítani és furgonnal elszállítani, csak az emberei a nyomukban vannak, mivel Stonebanks egy jeladót hord magánál. Emberei egy rakétavetővel rácéloznak az autóra és kiszabadítják. Ross a szakadékba zuhan, le a vízesésbe, közben Smilee-t, Lunát, Thornt és Marst elkapja Stonebanks.

Stonebanks küld egy videót Rossnak, hogy kihívja őt, és jöjjön utána. Miközben készül elhagyni a bázist, Ross összetalálkozik Galgóval, és beleegyezik abba, hogy adjon neki egy esélyt. Lee, Jensen, Dézsma és Doki is csatlakozik ehhez a durva erőfeszítéshez. A csapat nem sokkal később megérkezik, és megrohamozza az épületet, ahol Stonebanks az újoncokat tartja, és sikerül megmenteniük őket. Azonban Stonebanks felszerelte a helyet robbanószerrel, de Thorn egy akkumulátorral működő készülékkel képes késleltetni a visszaszámlálást. Közben megérkezik Drummer és Mauser, a visszavonult csapattárssal, Yin Yang-gal (Jet Li) együtt, hogy végre végezzenek Conraddal és az embereivel. A csapat együtt dolgozik és végeznek az embereivel. Ugyanekkor Ross és Stonebanks puszta kézzel harcolnak egymással, és végül Ross végez vele, de az idő lejárta miatt elkezd felrobbanni az egész épület. Ross a tetőn keresztül menekül, és beugrik Drummer helikopterébe, még mielőtt összedőlne az épület.

Caesar sebei begyógyultak, és Ross hivatalosan is elfogadta Galgo, Smilee, Luna, Thorn és Mars helyét a csapatban. Mindannyian összeülnek egy bárban, hogy ezt megünnepeljék.

 

---

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet